Geplaatst op

Hoe Noga wordt gemaakt

Noga.nl_Hoe_noga_wordt_gemaakt

Goede noga is een authentiek snoepgoed op basis van vers eiwit dat tot schuim wordt opgeklopt. Vervolgens worden daar langzaam gekookte suikers en honing aan toegevoegd. En diverse soorten noten, zoals amandelen, pistachenoten en hazelnoten. Tevens worden er natuurlijke vanille of een andere smaak aroma’s aan toegevoegd. Gedroogde vruchten zijn ook vaak onderdeel van noga. In vormen gegoten en direct gerold, tussen fijne laagjes ouwel (hostie papier) ontstaat het eindproduct zoals wij het kennen, de noga! Nu nog afkoelen, snijden en verpakken. Dan is de noga is klaar voor gebruik en dat is hoe noga wordt gemaakt.

Nougat, vertaalt uit het Latijn, betekent notentaart en is een traditioneel snoepgoed. Vooral in landen rondom de Middellandse Zee en het Midden-Oosten. Daar zijn noten en honing door het klimaat overvloedig aanwezig. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten in elke noga variant. Wij gebruiken het Nederlandse woord noga voor de shop.

Spanje is bekend vanwege de lekkerste amandelen en die vinden we dan ook vooral terug in de Spaanse noga varianten turrón en jijona.

De befaamde Italiaanse hazelnoten uit Piëmonte en de pistachenoten uit Sicilië en maken de Torrone zo uniek.
Dan is er ook nog de Franse Nougat de Montélimar welke aan hele specifieke eisen moet voldoen.

Noga.nl verkoopt vooralsnog voornamelijk Italiaanse verpakte kwaliteits-noga van Quaranta en verse Ambachtelijke Italiaanse Noga van het Italiaanse familiebedrijf Sara Dolciaria. Onze zoektocht naar noga is nog lang niet geëindigd, sterker nog deze is net begonnen! In de toekomst kunt u zeker meer internationale soorten noga in onze shop verwachten. Ons plan is op termijn zelf door Europa te reizen en op jacht te gaan naar de beste en lekkerste noga voor Noga.nl.

Verras iemand met een leuk Noga.nl Kado Pakket of Brievenbuspakket gevuld met de allerlekkerste Noga.