Geplaatst op

Hoe Noga wordt gemaakt

Noga.nl Hoe noga wordt gemaakt

Goede noga is een authentiek snoepgoed op basis van vers eiwit dat tot schuim wordt opgeklopt. Vervolgens worden daar langzaam gekookte suikers en honing aan toegevoegd. En diverse soorten noten, zoals amandelen, pistachenoten en hazelnoten. Tevens worden er natuurlijke vanille of een andere smaak aroma’s aan toegevoegd. Gedroogde vruchten zijn ook vaak onderdeel van noga. In vormen gegoten en direct gerold, tussen fijne laagjes ouwel (hostie papier) ontstaat het eindproduct zoals wij het kennen, de noga!

Het is de kookgraad van het mengsel van suiker, honing en eiwit, die duidelijk de hardheid of zachtheid van het eindproduct beïnvloedt; in het geval van Harde Noga kan de kooktijd 12 uur bedragen, terwijl slechts 2 uur voldoende is om een ​​zachte Noga te verkrijgen. Een vochtiger deeg is ook zachter en bovendien is er tussen de twee producties ook een ander klein verschil in de dosering van de ingrediënten waaruit het deeg bestaat.
Nu nog afkoelen, snijden en verpakken. Dan is de noga klaar voor gebruik en dat is hoe noga wordt gemaakt. Bekijk dit vrolijke filmpje over hoe deze Noga wordt gemaakt op een ambachtelijke manier. Je wordt er vrolijk van én je krijgt nog meer zin in een stukje noga!

Hoe Noga wordt gemaakt Montelimar

Nougat, vertaalt uit het Latijn, betekent notentaart en is een traditioneel snoepgoed. Vooral in landen rondom de Middellandse Zee en het Midden-Oosten. Daar zijn noten en honing door het klimaat overvloedig aanwezig. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten in elke noga variant. Wij gebruiken het Nederlandse woord noga voor onze webshop.

Spanje is bekend vanwege de lekkerste amandelen en die vinden we dan ook vooral terug in de Spaanse noga varianten turrón en jijona.

De befaamde Italiaanse hazelnoten uit Piëmonte en de pistachenoten uit Sicilië en maken de Torrone zo uniek.
Dan is er ook nog de Franse Nougat de Montélimar welke aan hele specifieke eisen moet voldoen.

Noga.nl verkoopt Belgische, Italiaanse verpakte kwaliteits-noga van Quaranta en verse Ambachtelijke Italiaanse Noga van het Italiaanse bedrijf Casa Rinaldi welke wij zelf importeren. Recent is er de echte Franse Montélimar noga van Diane de Poytiers aan toegevoegd. Ook deze wordt door onszelf geïmporteerd. Noga gemaakt met (h)eerlijke ingrediënten uit de Franse Ardèche.

Onze zoektocht naar noga is nog lang niet geëindigd, sterker nog deze is net begonnen! In de toekomst kunt u zeker meer internationale soorten noga in onze shop verwachten. Verras iemand met een leuk Noga.nl Kado Pakket of mooi Brievenbuspakket gevuld met de allerlekkerste Noga.