Geplaatst op

DHL Dinsdag en Vrijdag

Helaas zijn bij ons in de woonplaats alle DHL inlever Service punten bij de ondernemende winkeliers gesloten. Dit vanwege de personeel tekorten. Dat geldt voor alle sectoren winkeliers. Voorheen konden we de pakketten dagelijks inleveren bij o.a. de Hema, Shoeby en The Cartridge. Helaas… vandaar dat Noga.nl voortaan alleen op de dinsdag en vrijdag de pakketten aanlever bij het Depot van DHL.

Op zaterdag is dit depot helaas ook gesloten vanwege het gebrek aan personeel 😞. Uiteraard kunt u Noga blijven bestellen maar duurt het iets langer voordat het wordt geleverd.

Geplaatst op

Oorsprong van Noga

Echte Ambachtelijke Noga

Geschiedenis van Noga

Leuk om de oorsprong van Noga te ontdekken bij Noga.nl. Een zoektocht terug naar het verre verleden. Van oorsprong werd Noga, een authentieke zoetwarendelicatesse, alleen als Kersttaart tijdens de Kerst gegeten. Sommigen denken dat de consumptie van Noga tijdens de belangrijkste feestdagen verband houdt met de kosten van de ingrediënten waaruit het is gemaakt. In feite waren amandelen, honing en hazelnoten in de oudheid nogal moeilijk te vinden. Degenen die erin slaagden, werden als rijk beschouwd. Vandaar de veronderstelling dat er tijdens de Heilige Kerst, het belangrijkste feest van het jaar, al sinds mensenheugenis een traditie bestaat dat goede Noga nooit mag ontbreken op de feestelijke gedekte tafels.

Tegenwoordig is Noga in veel landen het hele jaar door verkrijgbaar. Ook hier in Nederland is het een heerlijke zoete delicatesse. Het is hier altijd verkrijgbaar en wordt ook het hele jaar gegeten. Ook in de Zomer als het warm is wordt er Noga gegeten. In de Herfst en Winter weliswaar iets meer. Noga is temperatuurgevoelig en is, wordt, bij warmte nog zachter en als je daarvan houdt is dat heerlijk 😋.

Het deeg dat hoofdzakelijk bestaat uit eiwit, honing en suiker, wordt gevuld met hazelnoten, walnoten, pinda’s of geroosterde amandelen ; de klassieke ‘barretta’ (reep, het meest voorkomende formaat waarin noga wordt geproduceerd) wordt dan meestal bedekt met een dunne hostie laag (degene die de pastoor ons geeft wanneer we onze eerste communie doen). 
Tegenwoordig wordt Noga in een hele reeks exquise smaakvarianten gemaakt zoals Sinaasappel & Chocolade, Pistache, Vanille, Chocolade, Karamel , Bosvruchten, Cappuccino, Tiramisu en nog veel meer.
Echte Noga kenners en liefhebbers geven vaak de voorkeur aan de originele en ambachtelijke gemaakte Noga.

Oorsprong van Noga

Noga.nl Tito Livio de ontdekker van Noga?

Tot op de dag van vandaag is er geen specifieke informatie over waar Noga voor het eerst werd geproduceerd, maar er zijn verschillende sporen die leiden naar het Arabische schiereiland in een tijdperk dat tussen 1200 en 1300 ligt, toen, naar men zegt, de moslims het voor het eerst introduceerden in Iberisch land, vanuit daar kwam het in Italië. Enkele oude geschriften van de Romeinse sater Tito Livio spraken al over Noga , maar toch was het niet mogelijk om echt te ontdekken van wie deze heerlijke uitvinding was.

Er zijn mensen die beweren dat het de Arabieren waren die noga ontdekten en dat alles bij toeval gebeurde. Het lijkt er zelfs op dat er een wedstrijd werd georganiseerd om te zoeken naar een nieuw voedingsmiddel voor gebruik tijdens de lange en slopende oorlogscampagnes. Voeding dat lang in goede conditie bleef en lang bewaard kon blijven en dat voldoende calorieën bevatte die in de strijd verbrand konden worden. Een andere hypothese leidt ons naar een Catalaanse ambachtsman met de bijnaam Turrò, die in een tijd van ellende en honger een superenergiek voedsel uitvond met de meest overvloedige hulpbronnen die de aarde op dat moment ter beschikking stelde.

Kenmerken van dit traditionele dessert

We kunnen de traditionele Noga in twee hoofdcategorieën verdelen, harde en zachte Noga. En daarnaast een hele reeks mogelijke variaties van vorm, ingrediënten of smaak, die over het algemeen variëren naargelang de regio waarin het wordt geproduceerd. Hoewel de oorsprong van Noga daarom eerst aan de Arabische landen en vervolgens aan de Catalanen moet worden toegeschreven, is het in feite Italië dat zich voor het eerst begon te specialiseren in de verwerking ervan en tegenwoordig kan het bogen op verschillende wereldwijde onderscheidingen voor de zeer hoge kwaliteit van de Noga producten dat het aanbiedt.

Het Noga assortiment is enorm breed, een reële bedreiging voor de zoetekauw; zelfs de varianten die zijn uitgewerkt met ‘pasta reale’ (een bepaalde amandelspijs omhuld met pure chocolade of suikerglazuur) zijn heel normaal, maar uiteindelijk is de verkoopkampioen altijd de traditionele Noga.

Er bestaat zelfs een jaarlijks Italiaans Noga Festival

Van 12 tot 20 november 2022 wordt in de Italiaanse plaats Cremona (Stad van Torrone), regio Lombardije, het jaarlijkse Noga Festival georganiseerd.
Het eeuwenoude snoepgoed Noga, gemaakt van honing en amandelen, zal de hoofdrolspeler zijn van een geweldig evenement. Het programma is gevarieerd en interessant, iedereen krijgt de kans om te ontdekken, er veilig van te proeven en ervan te genieten!
Het evenement is GRATIS en is opgedragen aan de families, de fijnproevers en liefhebbers van eten en cultureel toerisme!

Verras iemand met een leuk Noga.nl Kado Pakket of Brievenbuspakket gevuld met de allerlekkerste Italiaanse Noga.

Bronnen:
Festadeltorronecremona.it
Turismocremona.it

Geplaatst op

Italiaanse Ambacht

Noga.nl Luxe Italiaanse Zachte Noga repen kopen

Noga.nl levert naast de lekkere Belgische noga ook de verpakte zachte Noga Taartpunten van het Italiaanse merk Quaranta. Deze noga is van uitstekende kwaliteit.
Maar Noga.nl levert sinds kort ook echte verse noga van Italiaanse ambacht. Deze ambachtelijke noga is bijzonder zacht, smaakvol en erg lekker en wordt door ons zelf geïmporteerd.
CasaRinaldi is de Italiaanse Noga producent en onze leverancier van onder andere de verrukkelijke kleine ambachtelijke Noga Taarten. De zachte Noga Taarten zijn verkrijgbaar in maar liefst tien verschillende heerlijke smaakvarianten waarvan sommige ook glutenvrij zijn.

De Luxe Zachte Italiaanse Noga Repen van CasaRinaldi zijn leverbaar in verschillende smaken waaronder Bosvruchten, Exotische vruchten, Noten, Bosbessen, Kersen, Frambozen, Sinaasappel & Chocolade. Bij Noga.nl heeft u keuze uit maar liefst vijftien verschillende smaken!
De Noga Repen doosjes van CasaRinaldi Noga zijn prachtig om te zien en zeer geschikt om te verzenden in een Noga Kado brievenbuspakket.

CasaRinaldi ~ Passione Italiana ~ Italiaanse Passie!

Veel plezier met shoppen op Noga.nl en geniet van alle heerlijkheden uit Italië. Ik hou van Noga! Mi piace il torrone!

 

 

Geplaatst op

Hoe Noga wordt gemaakt

Noga.nl Hoe noga wordt gemaakt

Goede noga is een authentiek snoepgoed op basis van vers eiwit dat tot schuim wordt opgeklopt. Vervolgens worden daar langzaam gekookte suikers en honing aan toegevoegd. En diverse soorten noten, zoals amandelen, pistachenoten en hazelnoten. Tevens worden er natuurlijke vanille of een andere smaak aroma’s aan toegevoegd. Gedroogde vruchten zijn ook vaak onderdeel van noga. In vormen gegoten en direct gerold, tussen fijne laagjes ouwel (hostie papier) ontstaat het eindproduct zoals wij het kennen, de noga!

Het is de kookgraad van het mengsel van suiker, honing en eiwit, die duidelijk de hardheid of zachtheid van het eindproduct beïnvloedt; in het geval van Harde Noga kan de kooktijd 12 uur bedragen, terwijl slechts 2 uur voldoende is om een ​​zachte Noga te verkrijgen. Een vochtiger deeg is ook zachter en bovendien is er tussen de twee producties ook een ander klein verschil in de dosering van de ingrediënten waaruit het deeg bestaat.
Nu nog afkoelen, snijden en verpakken. Dan is de noga klaar voor gebruik en dat is hoe noga wordt gemaakt. Bekijk dit vrolijke filmpje over hoe deze Noga wordt gemaakt op een ambachtelijke manier. Je wordt er vrolijk van én je krijgt nog meer zin in een stukje noga!

Hoe Noga wordt gemaakt Montelimar

Nougat, vertaalt uit het Latijn, betekent notentaart en is een traditioneel snoepgoed. Vooral in landen rondom de Middellandse Zee en het Midden-Oosten. Daar zijn noten en honing door het klimaat overvloedig aanwezig. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten in elke noga variant. Wij gebruiken het Nederlandse woord noga voor onze webshop.

Spanje is bekend vanwege de lekkerste amandelen en die vinden we dan ook vooral terug in de Spaanse noga varianten turrón en jijona.

De befaamde Italiaanse hazelnoten uit Piëmonte en de pistachenoten uit Sicilië en maken de Torrone zo uniek.
Dan is er ook nog de Franse Nougat de Montélimar welke aan hele specifieke eisen moet voldoen.

Noga.nl verkoopt Belgische, Italiaanse verpakte kwaliteits-noga van Quaranta en verse Ambachtelijke Italiaanse Noga van het Italiaanse bedrijf Casa Rinaldi welke wij zelf importeren. Recent is er de echte Franse Montélimar noga van Diane de Poytiers aan toegevoegd. Ook deze wordt door onszelf geïmporteerd. Noga gemaakt met (h)eerlijke ingrediënten uit de Franse Ardèche.

Onze zoektocht naar noga is nog lang niet geëindigd, sterker nog deze is net begonnen! In de toekomst kunt u zeker meer internationale soorten noga in onze shop verwachten. Verras iemand met een leuk Noga.nl Kado Pakket of mooi Brievenbuspakket gevuld met de allerlekkerste Noga.

Geplaatst op

Glutenvrije Noga

Glutenvrije Noga! Eerst wist ik het echt niet maar het is er wel. Omdat ik bij (bijna) alle noga en aanverwante producten, alle allergenen, voedingswaarden, houdbaarheid, bewaaropties en meer belangrijke informatie opzoek en op Noga.nl vermeld, ben ik er van op de hoogte. Maar ook is het erg belangrijk dat we weten wat we eten.

Extra Informatie
Bij de door u geselecteerde producten, onder het kopje “Extra informatie” vindt u deze gegevens. De voedingswaarden, vetten, allergenen, hoe te bewaren etc. Want misschien mag of wilt u iets niet eten waarin bijvoorbeeld soja, sesam, gluten of andere toevoegingen inzitten. Deze informatie kan voor sommige mensen echt heel erg belangrijk zijn. Daarom is het vermeld.

Gelukkig is er tegenwoordig meer aandacht voor allergieën en wordt alles transparanter. Daar ben ik een groot voorstander van. Dus etiketten lezen en je erin verdiepen dan maar! Soms noodzakelijk en soms omdat je wilt weten wat je naar binnen krijgt. Mij wordt regelmatig verzocht om een glutenvrij Kado Pakket te maken. Of ik daarvoor de benodigde producten heb en of ik dat kan? Uiteraard doe ik dat met heel veel plezier na uitgebreid onderzoek van de Noga.nl producten!

Zoekt u iets lekkers of wilt u iemand verrassen met een glutenvrij product? Ga op speurtocht bij Noga.nl en u slaagt vast en zeker. Alle Quaranta Taartpunten zijn bijvoorbeeld glutenvrij én palmolievrij. Alle Luxe Ambachtelijke Italiaanse Noga taartjes van CasaRinaldi ook! Alle nieuwe echte Franse Montélimar Noga is ook glutenvrij! Denk aan de lekkere Noga Blokjes en heerlijke Noga Repen.

En… wist u dat ook Fudge glutenvrij is? Zo heeft u al snel een leuk en lekker Kado geshopt op Noga.nl. Uiteraard kunt u mij altijd e-mailen als het u zelf niet lukt. Mail dan naar lidy@noga.nl.