Geplaatst op

Medjoul Dadels voor Suiker

Medjoul Dadels Klasse 1

Medjoul Dadels voor suiker gebruik ik als alternatief en in plaats van witte kristalsuiker of rietsuiker. Wij, mijn echtgenoot en ik, houden van ‘verantwoorde lekkernijen’ voor zover dat mogelijk is 😉 Regelmatig bak ik dan ook zelf een lekkere havermout cake of een cake met blauwe bessen. Om een beetje op suikergebruik te letten vervang ik de witte kristalsuiker voor een paar overheerlijke Medjoul Dadels.

Een voordeel ten opzichte van de gewone suiker is dat de dadels, naast dat ze heerlijk zoet zijn, ook nog eens vezels, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen bezitten. Een dadel bestaat voor één derde uit suiker dus het is alsnog wel oppassen met de hoeveelheid dadels die je verwerkt in een recept. Suiker is en blijft suiker!

Nog een lekkere toepassing van Medjoul Dadels gebruik ik bij het maken van Amandelmelk of Havermelk. De overheerlijke Amandelmelk maak ik van echte witte rauwe Spaanse Valencia Amandelen. Om de melk een beetje te zoeten is het lekker een geweekte Medjoul Dadel te gebruiken en mee te blenden. Daarna de melk zeven en klaar is de heerlijke pure, zonder additieven en half zoete Amandelmelk.

Wel in de koelkast bewaren want er zijn geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd. De amandelmelk blijft dan enkele dagen goed.

Ook overheerlijke Medjoul Dadels Klasse 1 koopt u bij Noga.nl.